Creative Commons – vad är det?

Creative commons är ett upphovsrättslicenssystem (shit vilket långt ord!) som används för att låta dig använda andras verk (foton, teckningar, texter, musik osv), men också för att låta andra använda dina. Detta system har nu funnits i tio år (!) och det ska givetvis firas. Läs mer på Creative commons egen sida.

Själv kan jag inte delta i det rent fysiska firandet, men jag ska absolut se frukostseminariet som du kan läsa mer om här.

Vill du redan nu veta mer om Creative Commons rekommenderar jag att du tittar på nedanstående film. Du kanske behöver se den mer än en gång, särskilt med tanke på att man första gången fastnar i de fantastiska illustrationerna av Entapir, men det är den värd. Enjoy!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>